Bodri Szekszárdi Kadarka 2007
Még a mitikus Bakta-dűlőből is szüreteltek a borhoz. Világos, silleres szín, enyhe narancsos árnyalattal. A legtipikusabb kadarkaillat a mezőnyben: savanykás cseresznye, vegeta, leveszöldségek, zöldfűszerek, szerecsendió. Elsőre ízben teljesen zárt, gyakorlatilag alig érezni bármit is. Szellőzéssel, ahogyan az illat is nyílik, és a továbbra is domináns cseresznyés-zöldfűszeres vonal mellé málna és bors is csatlakozik, szájban is zamatosabbá válik valamivel. Az arányok alapvetően rendben vannak, bár a közepesnél kisebb testhez talán sok az alkohol, de így is jó ivású, lendületes bor, és azt hiszem, ez is lehetett a cél, nem csúcsbornak készült. Kicsit vizes, az utóíz rövid, ugyanakkor mindenképpen korrekt anyag, nagyobb hibák nélkül – persze hússzal nem nehéz hibátlanul bevenni a Rascasse-t sem. 4 pont. (cca. 1700 Ft)
innen van: http://alkoholista.blog.hu/2009/05/20/kadarkak_kozt_ii#more1132800