Bock Villányi Cabernet Franc 2006 (AM)
Amikor a Bock-szortimentből kiválasztottam, hogy mit fogok kóstolni, teljesen tutira mentem, ugyanis a 2003-as és a 2004-es Fekete-hegy Selection Cabernet Franc minden létező elismerést besöpört – a 2004-esnek még a korábban Villánnyal szemben kérlelhetetlenül szigorú Alkonyi László szívét is sikerült meglágyítania (4,5*). Ez a dűlőtlen fele annyiba kerül (én 3400-ért vettem), viszont ötcsillagos év termése.
Sötét, átláthatatlan mag, megforgatva dupla koronát rajzol. Az illat tömény, magas alkohollal, és inkább meggybefőttre, meggylikőrre emlékeztet, mint friss gyümölcsre. A remélt földes, dohányos jegyek helyett marcipánt és törökmézet kaptam. Kóstolva sajnos beigazolódik a gyanú: nehéz, testes, magas alkohollal. Ízben meggylé, málnacukor és kesernye. Szemcsés, tapadós, szárító tannin. A lecsengésben málnacukor és kesernye. 5 pont
innen van: http://alkoholista.blog.hu/2008/06/18/bock_a_tilon#more522035