Concubina Fehér 2006
Kicsit visszafogottabb, de még mindig mély, szalmasárga a színe; valamelyest gyorsabb a lefutása ennek a bornak. Fiatal, no. Sőt, megkockáztatom: túl fiatal. Lehet, hogy ilyen korszakom van, de van egy olyan érzésem, hogy nem minden bor kerül mostanság optimális állapotában a fogyasztók elé. Ennél is szükségesnek érzek még némi pihentetést.
Az áradó gyümölcsösséget felváltotta egy visszafogottabb, a tropikális illatjegyeket nélkülöző illat. Ezt részben magyarázza a fajtaösszetétel változása; a tramini kimaradt a négy összetevőből, helyette szürkebarát került bele (a chardonnay, hárslevelű, sárgamuskotály mellé). Virágos, körtés, szőlős, kicsit alkoholos illat mutatkozik a forgatás után. Ízben a barack, körte duettje dominál. Érdekes, hogy a több mint 10 grammos maradékcukor ellenére szárazabb érzetű ez a félszáraz tétel, mint korábbi társa. Valószínűleg a magasabb alkoholhoz (14%) több sav is társul, erről a komponensről a címke hallgat. Rendkívül krémes, sűrű bor, ez főleg másnap tűnik fel. A komoly test mellett az alkohol égető hatásának esélye sincs megjelenni. A vadóc jelen mellett komoly potenciált vizionálok. Bontás után öt, másnap hat pontot adtam a borra.
A Bortársaságnál 1600 forintért vettem a 2006-os Concubinát.
innen van: http://alkoholista.blog.hu/2008/05/26/ket_agyas_egy_este#more486630