Takács Lajos hárslevelűi 2005 óta a kedvenceim közé tartoznak (lásd ittés itt), ahogy a pincészet többi tételei is általában lenyűgöznek. Épp ezért furcsa volt, mikor először pohárvégre kaptam ezt a tételt – ugyanis erősen kénes illata volt. Mint utóbb kiderült, közvetlenül palackozás után volt balszerencsém a borhoz. Ettől még némi félelemmel bontottam ki a Terroir klub polcáról megvett palackot otthon. Félelmem az első szippantásig tartott. A nagyon mély, aranysárga szín, a pohár falán lassan lecsorgó csíkok után ugyanis tiszta, birsalmában és ásványokban gazdag illat jött. Melegedve méz, aszalt trópusi gyümölcsök, cseppnyi kandírozott barack bukkannak még fel. A korty telt, kerek, harmonikus. Egy érintésnyi cseresség segít a savaknak ellensúlyozni a magas, 16-os alkoholt, ami egyedül a lecsengéshez ad extra tüzességet, kis édességet. A komoly test, az ásványosság, a finom savak egyensúlyban tartják a bort, ami hosszú lecsengéssel búcsúzik. Sokat együltő helyben nem lehet belőle meginni, társaságot, ételt, vagy több napot kér. De megéri teljesíteni a kívánságait.Hét pont. innen van: http://alkoholista.blog.hu/2009/02/03/o_miszter_alkoholHollóvár Pincészet Somlai Hárslevelű 2007
Bortesztek innen-onnan, a teljesség igénye nélkül. Tesztbeküldés: tester@fw.hu
2009.02.04. 18:38
Hollóvár Pincészet Somlai Hárslevelű 2007
Címkék: 2007 7 pont hollóvár pincészet somlai hárslevelű
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr59922850
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.