Kóstolás dátuma: 2009-01-22 Borvidék: Eger Bor jellege: száraz Bor fajtája: Kékfrankos
Leírás:
Kóstolás eredeti dátuma: 2008. július 12.
A 2006-ban autóbalesetben elhunyt Balla István egri borász özvegyének régi-új, lelkes, borászata, amely mérföldes léptekkel halad előre a múlt hibáiból is tanulva. A borász Kerenszky Attila, aki üzleti filozófiában is jelentős - eddigi érzésem szerint határozottan pozitív - változásokat indukált.
Csúcsborukat kékfrankosból szeretnék elkészíteni. Ez a tétel a Síkhegy-dűlőn termett, 2kg/tőke terheléssel. 1000 palack került. Analitika: alkohol 12%; extrakt 28.5g/l; 7g/l sav.
A bor színe is fiatalságára utal, világosabb rubin, bíbor reflexekkel.
Illata közepesen intenzív, jellegzetesen kékfrankos, gyümölcsökkel, fűszerekkel, enyhe füstösséggel.
Kóstolva hatalmas savkészlete szembetűnő. Tanninjai visszafogottak, ami véleményem szerint alacsonyabb hőfokú erjesztésre utal. Érett, de egyensúlya határozottan a savak felé billen.
Nagyon fiatal, komoly potenciált hordoz, ami az elegancia irányába is elmozdulhat.
Bortesztek innen-onnan, a teljesség igénye nélkül. Tesztbeküldés: tester@fw.hu
2009.02.01. 14:40
Chateau Vanda Bormanufaktúra - Kékfrankos 2006
Címkék: 2006 kékfrankos 3 pont chateau vanda bormanufaktúra
Chateau Vanda Bormanufaktúra - Kékfrankos 2006
forrásom a http://miri.hu/index.php?ow_page_number=39
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr12916072
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.