Tiffán Ede és Zsolt Pincészete
Itt találkozik minden, amire várakozással tekintettem Villányban. Gazda, aki tiszteli az ősöket és megbecsüli a borszerető vendéget, hordóminták és exkluzív tételek a "vájt torkúaknak", a Szőlő és Bor szakrális jellegének testet öltése és van olyan is, amiről nem beszélnék, olyan jól esett. Spiegelau/Riedel kóstolópoharak, profi kiszolgálás indul meg, sajttál és sajtos korong, ásványvíz kerül gyorsan, majd jöhet az első.
Tiffán Immortal Cuvée 2006
50% portugieser, 25% KF, 15% PN, 5-5% CF és CS. Még nyakig a gyümölcsfázisban tart, jól kiérezhető a pinot noir húsos-málnás jellege. A portugieser savai szép tartást adnak a bornak. Kis dohány és vanília, sok gyümölcsösség. Könnyen csúszik: érthető, mégis részletgazdag, palackban még szebb lehet később.
Tiffán Régimódi Cuvée 2006
28hl/ha, egy év használt barrique-ban és 85% dűlőszelektált portugieser, valamint 15% kadarka. Ez aztán a meglepetés az Ördögárokból! Hihetetlen, de jól passzol egymáshoz a két fajta. Kellemes zsíros zsongás van a borban, a kadarka fűszeres éneke a portugieser ágyán. Harmoniában vannak a fajták, mégis mindkettőt szépen lehet értékelni külön-külön is.
Tiffán Cabernet Sauvignon - Cabernet Franc Cuvée 2006 alc14%
60% CS a Jammertalból és 40% CF a Csillagvölgyből, 16 hó barikban. A két káberné, harapjunk csak rá, együtt nyomják a duettet, vagy két dudás egy csárdában? A testvériség, amely oly sokszor torkollt disszonanciába, most mint egy szép kvint. Illatában puncs, vanília, szilvalekvár, ízében paprika, hosszú és intenzív tanninérzet (nem szárító), majd áradó gyümölcsösség és szolid mineralitás.
Tiffán Cuvée Carissimae 2005
A Bor, amely minden évjáratban elkészül, hogy megmutassa, mit tud a Kopár-dűlő. A kitettség, a széljárás, a hőösszeg minden évben más képet ad a bornak, ez a Dűlő lelke (a Kopár, óóó a Kopár, lösz és barna erdőségi talaj, a kövek szépen adják vissza éjjel a nappal felvett hőt, ami főleg a vegetáció utolsó két havában fontos (szeptember-október), hogy a szőlő elérje az optimális érettséget). Finom csokoládés aromák, nagyszerű fahasználat (másfél év), pörkölési zamat szolidan érezhető.
innen van: http://fater.blogol.hu/
Bortesztek innen-onnan, a teljesség igénye nélkül. Tesztbeküldés: tester@fw.hu
2008.05.20. 16:44
Tiffán Ede és Zsolt ( borcsokor )
Címkék: 2006 2005 cuvée carissimae immortal tiffán ede és zsolt régimódi cabernet sauvignon cabernet franc
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr95478816
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.