Soltvadkerti Ezerjó
Amióta Frittmann lett az Év Borásza (2007), némileg drágábban lehet hozzájutni boraihoz, de még így is ár-érték arányban csúcsokat döntöget. Gondoltam, megkóstolom a 2006-os Ezerjót is, amely még mindig szépen tartja magát, és bizonyos nagyáruházak polcain könnyen hozzájuthatunk. A 2006-os év minden jó tulajdonságát megtalálhatjuk ebben a borban, amely reduktív technikával készült. A kellemes édeskés, gyümölcsös illat, a frissesség, üdeség még mindig illik rá, és a szép savak, amelyek kellőképpen stabilizálják, eltartják ezt a bort. A viszonylag magas alkoholtartalom, és - ellentétben átlagos alföldiekkel -, a megjelenő finom karakterek találkoznak az Ezerjó hamisítatlan fajtajellegével, amelyhez némi kesernyés utóíz párosul. Kellemes bor, amely a mindennapok fehér bora lehet, fehér húsokhoz, könnyű ételekhez kiváló, én például most snidlinges kecskesajthoz iszogatom, amihez szintén kitűnő választás. Összbenyomásra egy 7-es osztályzatot érdemel.
innen van: http://www.bor-neked.hu/bor/soltvadkerti-ezerjo-0