
Hollóvár Furmint 2006
Érdekes dolog egy bort két nap alatt két különbözős sorban kóstolni. Először ugyanis egy Takács Lajost és borait bemutató sorban ittam, és bevallom ott a mezőny hátsó harmadába rangsoroltam ezt a furmintot. Másnap ebben a sorban egy lokális maximumot osztottam ki rá. Azért a kóstolási jegyzeteim hasonlók a két napról: igen mély színű bor (ezt részben a túlérett szőlő, részben a közel egy napos héjon tartás magyarázza). Sós, virágos, citrusos illatok. Némi édesebb jegy is felbukkan, de csak ha melengetjük a poharat. Ízben azt adja, amit az illat ígért, nem csodálkozunk azon, hogy ásványokat kapunk némi gyümölccsel keverve. Sav és alkohol egyensúlyban van, a végén a kesernye hosszabb, mint amit megszoktam, gondolom ez az áztatás egyik hozománya. 7 pontot érő bor, és akkor gondoljanak bele: a hátsó harmadba tettem előző nap.
innen van: http://alkoholista.blog.hu/2008/04/14/egy_kostolo_kepei_elit_alakulat#more421873