Nyakas Sauvignon Blanc 2007
Ha Nyakas (meg Etyek-Buda), akkor leckét pontosan felmondó sauvignon blanc: ropogós, üde savak, visszafogott alkohol, gyümölcsök, bodza, csalán, frissen kaszált fű és így tovább. Amikor a könnyen érthető, egyértelmű, gyümölcsleveket is helyettesíteni képes borokól olvastam, ilyennek képzeltem őket. Ez a bor most van a csúcsán: a fajta könnyedsége és primer illatjegyei mögött meghúzódik ugyan némi tropikális, citrusos jelleg, de így sincs igazán mélysége, hosszúsága, szélessége. Gyorsan lecsusszan, és jöhet a következő pohár. A savai még egy kicsit karcosak, reszelik a mandulát – idővel persze simulhatnak, ha a szintetikus dugó is úgy akarja (bár az általában nem nagyon akarja). Melegedésre rosszul reagál, struktúrája bizonytalan lesz, illatában felerősödnek az édesebb komponensek, a vége pedig ragadóssá válik. Ehhez hasonló SB-t már sokan tudnak arrafelé. Ha ez a bor karácsonyig elfogy, a pincészet és a fogyasztó egyaránt jól jár. Soha rosszabbat, öröm minden kortya: 5 pont. (WY)
innen van: http://alkoholista.blog.hu/2008/04/03/nyakas_a_tilon#more407651