Főbor 2006
Egyfajta Főbor-minivertikál következett ezután, a legfiatalabb darabbal nyitva a sort. A 2006-os Főbor - a korábbiakkal ellentétben - hárslevelű-hangsúlyos, és döntően töppedt, de nem botrytises gyümölcsből készült. Ismét csak közbebrékelem, hogy a Királyudvarnál is hasonló stílusban készült a 2006-os Lapis Hárslevelű, a fajta ezek szerint abban az évben egészen különleges dolgokra volt képes Demeter Zoltán kezei alatt. A Főbor birs, őszibarack illatával nyit, valami kristálytiszta illatérzettel, melybe szőlővirág, mezei virágok, később ásványok illata vegyül. Elképesztően gazdag, vibráló szerkezetű bor. Ízében is harmonikus, gyümölcsös, szép savú. Ha megátalkodott maximalistaként a terhére róhatok valamit, az az, hogy az illat gazdagsága után az ízek talán egy picit egyszerűbb akkordokat pengetnek. A lecsengésben elegáns, decens kesernyék is felütik a fejüket.
Vaskos 7 pont, kóstolgatja 8-as határait is.
innen van: http://alkoholista.blog.hu/2008/02/29/a_tizpontos_erzes