A svájci származású, Magyarországon letelepedett tulajdonos Csobáncon keltette életre kézműves borászatát, melynek központja az a névadó villa, ahol Tolnay Klára színművésznő töltötte a II. világháború szomorú napjait. Philipp Oser szerint Csobánc óriási lehetőségeket rejteget nem csak a fehér-, hanem a vörösborkészítés terén is.
Vörösek és fehérek kedvelői is találhatnak kedvükre valót |
A Csobáncéhoz hasonlóan a világon sok nagy vörösboros vidék talaját alkotja vulkanikus kőzet. A borban a mineralitás azonnal tetten érhető. Az biztos, hogy nem a megszokott cabernet sauvignon-képlettel van dolgunk. A fajtajelleg háttérbe szorul, inkább a mikrokörnyezet érvényesül. Illatában és ízében virágok, beazonosíthatatlan fűszernövények, némi lekvárosság, tejes karamell és naspolya. Ételpárját a szíriai fűszerekkel készített báránybordában és a kecskesajtban találtuk meg. Kizárólag ínyenceknek ajánljuk. Mármint a bort.
innen van: http://www.deluxe.hu/cikk/20080227/_februar_legjobb_borai_weninger__gere_pinot_noir_2006_heimann_merlot_2006_villa_tolnay_primus_szemes_del_2005_bussay_tramini_2006/