Bazaltbor Somlai Juhfark 2006
Elsőként, óvatos duhajként, biztosra mentem. Már tavaly augusztusban is kóstoltam a frissen letöltött bort, és akkor ez nyerte el legjobban a tetszésemet a pince 2006-os tételeiből. Bob októberi értékelésének hatására elfektettem a palackjaimat, de az egyiket most előhúztam, vajon összerázódtak-e már benne az összetevők? Hevesen bólogatok: szép állapotban van ez a bor. Színe nem kopott meg - szalmasárga, tükrös. Illata elsősorban virágos, gyümölcshegyeket ne ettől a bortól várjunk. Lehet érezni benne a bazaltos talajt, meg a háttérben egy kis pörkölt földimogyorót, amikor még a héja is rajta van. Másnapra ez utóbbi jegy vissza is vonul. Kóstolva igazi somlai: ásványos, olajos struktúrájú, finoman rezgő savú. Megbizsergeti a kóstoló nyelvét, de maradandó sérüléseket nem okoz. Viszont a gyakran elhangzó jó tanács, miszerint somlói bort kicsit melegebben kóstoljunk erre a tételre nem igaz. A közel 15-ös alkohollal ugyanis a savak csak egy ideig bírnak lépést tartani, ha túlmelegszik a pohár az alkohol már túlfűti a szájat. Lecsengése nagyon hosszú, sós érzetű. Most 7 pontot érdemel ez a tétel.
Én a pincében vettem a palackot annó, most a Decanter szaküzletben 3300 forintért tudnám klubáron megvenni. Muszáj megemlítenem, hogy a megújult honlap nem nyerte el tetszésemet.
innen van: http://alkoholista.blog.hu/2008/06/23/juhfarkozasaim_elso_epizod#more534217